de integratief geschoolde therapeut

foto 1koos voor een weg waarop hij of zij zich voortdurend blijft ontwikkelen, tbv van zijn of haar cliënten. Er bestaan tientallen therapeutische stromingen en allen beloven ze herstel, groei en bevrijding van dat wat belemmert. Dit klopt, ze zijn succesvol, in hun voortbestaan hebben ze dat bewezen. De integratief therapeut leert graag van deze specialisten om zo verschillende methoden te kunnen integreren tot een uniek behandelaanbod passend bij de unieke cliënt.

Je genen, de omgeving waarin je opgroeide, je ervaringen en de wereld die je om  je heen schepte maken jou tot een uniek wezen. Ik durf met 100% zekerheid te zeggen: op deze hele aarde loopt er geen één zoals jij. En zo is ook geen enkele klacht hetzelfde. Soms zijn er soortgelijke symptomen aan te wijzen, maar de achtergrond van de klacht, het samenspel van delen in jou die de klacht veroorzaken; dat verschilt bij ieder mens. De kunst van integratieve therapie is die ingang te vinden waardoor jij je weg kunt gaan. En die ingang verschilt van mens tot mens. Soms spreekt het lijf, soms spreken gevoelens, soms is zin en zingeving verloren gegaan en spreekt de leegte… Ik geloof niet in een vaststaand protocol waarin jij je moet voegen om tot resultaat te komen. Liever biedt ik jou de mogelijkheid je te ontwikkelen op jouw eigen wijze, en sta ik je bij met de verschillende succesmethoden en kies daaruit, in het moment, dat wat passend is bij wat bij jou op de voorgrond treedt.

Hypnotherapie vormt een basis in mijn arsenaal – simpelweg omdat deze methode de meest krachtige en zachte is gebleken in mijn werk. In deze inbedding vind iedere andere methode, passend bij jou, een plaats in je proces. Hoe hypnotherapie precies werkt en waarom het precies werkt? Daarover later meer. Belangrijk nu te melden is dat iedere therapeut die zich integratief therapeut mag noemen en daarmee vergoed wordt door de zorgverzekeraars uit het alternatieve pakket aangesloten is bij een beroepsvereniging die bijscholing als eis stelt. Zo zijn wij ook altijd onderweg en hebben we de mogelijkheid ons te ontwikkelen naar wat jij nodig hebt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s