Ben jij er klaar voor de regie en de hoofdrol in je leven te nemen?

winter_is_coming_by_m0thart-d8hsmlnBen jij klaar de hoofdrol te nemen in je eigen verhaal? Jezelf centraal te stellen en van daaruit de weg te bepalen? Dan heb ik goed nieuws voor je. Dat kan!

In het verhaal van je leven van toen tot nu heb je van alles meegemaakt. Momenten die indruk gemaakt hebben, ervaringen die je kort bij je hield, indrukken die je mee bent blijven dragen. Je maakte keuzes, bepaalde je koers, soms nam je afslagen naar zijwegen omdat je niet anders kon op dat moment. Je ontving boodschappen. Verbaal en nonverbaal. Sommigen liet je gaan, andere kwamen onder je huid. Sommigen waren helpend en andere juist niet.

Die indrukken en boodschappen op je weg vormden je innerlijke structuur. Een structuur omheen de kern van wie jij bent. Een structuur bedoeld die diepe jij van binnen te beschermen.
En zo kan het gebeuren dat, wanneer je een volgende stap wilt zetten, je merkt dat iets je tegenhoudt of tegenwerkt. Dat delen in die innerlijke structuur gevormd uit oude ervaringen je blijven beschermen op een manier die niet langer helpend is. Ze handelen volgens een script, ooit geschreven om je veilig te houden maar nu, nu jij op een punt bent dat je volwassen bent en niet langer afhankelijk van anderen, niet langer meer passend bij het leven dat jij vorm wilt geven. Want terwijl jij groeide in onafhankelijkheid, groeiden deze delen niet mee. Ze kregen ooit een taak en tot dat jij ze ontslaat van deze taak zullen ze je trouw dienen.

Een therapieproces bij de INPraktijk bestaat uit verschillende fasen. In de eerste fase vergroot je je autonomie, de innerlijke kracht die nodig is op jezelf te vertrouwen in plaats van op je beschermers en zo zicht te krijgen op wat jij werkelijk wilt in je leven.

Met die innerlijke kracht ben je in de tweede fase in staat je beschermers op te zoeken, aan te kijken, ze te ontslaan of een andere taak te geven. Eentje die wel helpend is. Bij de verschuiving in deze structuur komen – wanneer ze er zijn – oude gevoelens vrij die moeilijk gevoeld konden worden door de barrière van poortwachters eromheen. Je zult in staat zijn deze los te laten om vervolgens vrijer en lichter met een nieuw gevoel van rust en ontspanning je pad in je leven te kiezen en te gaan.

Ben jij klaar de hoofdrol te nemen in je eigen verhaal en te bewegen vanuit wie jij werkelijk bent? Klik dan hier

Advertenties