birds

Ken jij ze? De stemmetjes van binnen met boodschappen uit het verleden? Die na-papagaaien wat ze ooit hoorden of voelden?

‘je hoort er niet bij.’
‘je bent te dom.’
‘het is jouw schuld.’
‘Je bent lastig.’

Soms echo-en boodschappen uit het verleden door in je leven nu. Sommige mensen verstaan ze helder en zijn ermee in gevecht, anderen handelen onbewust vanuit een gevoel ‘het niet waard te zijn’. Wanneer je dit herkent, dan ben je tekort gedaan. En wanneer je deze delen in jou je leven laat bepalen, dan doe je jezelf tekort.

Want het is niet van jou! Het zijn angstig fladderende papegaaien in je binnenwereld erin gestopt door iemand anders. Het is van hen, niet van jou. Ze zijn een reflectie van de binnenwereld van die ander, ze zijn de angsten van die ander en zeggen helemaal niets over jou.

Niemand bepaalt jouw binnenwereld. En niemand heeft het recht jouw binnenwereld te belasten in een tijd dat het essentieel voor je is je te verhouden naar de angsten van anderen. De tijd waarin je gevormd wordt.

Gelukkig heeft niets jouw waarde kunnen aantasten. Want deze is je meegegeven, bij je geboorte, vanuit je tijd daarvoor. Jouw diepste IK weet dat en heeft dat altijd onthouden en voor je bewaard, het is in je hart en in iedere ademhaling. Haal dus maar eens diep adem… adem uit en laat de kwetterende papegaaien gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s